Limitless Vitality

  • Soulbreathing: ademhalen om gezond te worden en te blijven
  • Hardlopen is teruglopen: Een methode om bij hardlopen je lichaam 10-20 jaar terug te zetten in de tijd en veel beter te gaan lopen
  • Intermittend vasten
  • Groentebom
  • Kickstart ieder uur

Soulbreathing

De slijmvliezen van je neus geven stikstofoxide af. Interessant, maar wat dan? Nou, als je door je neus ademt dan krijg je die stikstofoxide binnen en dat verwijdert je bloedvaten circa 17%, waardoor je meer zuurstof gaat circuleren en meer koolzuur uitwisselt. Je krijgt meer voedingstoffen binnen, energie en bouwstoffen, en je voert meer afvalstoffen af. Na circa 20 seconden neusademhaling kun je al 1% meer zuurstof in je bloed meten. Zo snel gaat dat en supersnel!

Intensieve ademhaling voor genezing en preventie

Door een langer periode, 10 minuten, zonder pauze in- en uit te ademenen met een buikademhalen, laat je de energie door je hele lichaam stromen. Eventuele blokkades in je lijf worden getriggerd. Je kunt wat tintelingen en verkrampingen krijgen. Daar wat dat gebeurt, dat lichaamsdeel, vertelt je iets over een emotie die je vasthoud.

Door deze oefening een aantal keren achter elkaar te doen, kun je dus heel snel en effectief blokkades oplossen door inzicht op te doen. Je lichaam wordt snel fit en gezond!

Rustige ademhaling voor balans: Adem door je neus

adem door je neus

Tel het aantal ademhalingen per minuut een keer of vraag je huisgenoot dit te doen.
4-12 keer: Je bent rustig en ‘in control’
12-16 keer: Je bent onrustig en ‘in control’
Meer dan 16: Je bent onrustig en ‘out of control’. Je hebt stress, depressie, burn-out risico!
Dus?
Ga 2 minuten rustig zitten. Focus op je buik.
Adem 4 tellen in, 1 tel rust, 4 tellen uit, 1 tel rust.
Als je dit een aantal keren per dag doet dan kalmeer je geest en lichaam en …… neemt je energie toe.

Stofwisseling upgradeIntermittent vasten

Say what? Intermittent is broksgewijs. Dus vasten in brokjes of blokjes. Sla een keer ontbijt en lunch over. Mmm, maar dan wordt ik flauw, voel me minder energiek, krijg ik trek, etc!! Inderdaad.
Ons lichaam is af en toe een zeurend kind dat om een snoepje vraagt en 3 of meer keer per dag doet het dat. En als het niet komt, begint het echte gezeur. Als je een tijdje niet toegeeft dan gaat je lichaam het zelf regelen. Je insuline spiegel wordt stabiel, je acute trek en honger gevoelens vlakken af en je krijgt een stabiel en hoger energie niveau.
Na 16-18 uur vasten maakt je lichaam 10 x meer groeihormoon aan en je lichaam gaat in revisie. Van alles wordt gerepareerd. Twee keer per week is volgens onderzoek meer dan genoeg voor het volle resultaat. En je stofwisseling versneld!

Groentebom

Begin je avondmaal met een groentebom

Eventueel na een dag intermittent vasten en ook op zichzelf: Start je avondmaal met een groente smoothy of salade en eventueel wat fruit. Zeker na een dag vasten, maar ook op zich, is het een echte traktatie om met frisse en verse ingrediënten te starten en daarna je avondmaal te eten. Je eet evenveel of wellicht wat meer, maar zeker meer gezond. En tussendoor? Een glas spinazie of bietensap geeft een direct betere zuurstofvoorziening. De perfect drank! Dit komt door de stikstofoxide. Een flink aantal atleten gebruikt dit al voorafgaande aan een wedstrijd.

Begin je avondmaal met een groentebom

Kickstart ieder uur

Als je ieder uur 1 minuut iets actiefs doet dan wordt je lichaam actiever, maak je spieren aan en herstel je sneller. Alsof je je systeem even doorspoelt. Loop een trap op en af, strek je benen, span even al je spieren aan of tijdens een overleg even je billen, benen en buik 30 seconden flink aanspannen. Hou bij hoe vaak je dat op een dag hebt gedaan en geeft jezelf een punt voor iedere keer dat je het doet. Kom je boven de 8? Dan ben je echt supergoed bezig.

Kickstart ieder uur

Verjong je energie systeem

Extra mega bonustip.
Je kunt je energie systeem jaren verjongen door 3 x per week intensief kort te sporten of een paar keer per dag je adem een minuut in te houden (je energie systeem uitdagen zorgt voor aanpassing) of met supplementen. Eén van deze supplementen bespreek ik een een blog “Nooit Mee Moe” die je hier kunt lezen.

Er is nog veel meer dat je kunt doen. Volg deze blogs en ontdek de makkelijke route naar supergezond zijn.
Over een maand kun je hier ook nog een e-boek downloaden met extra informatie.

Verjong je energie systeem


Aanvullende ideeën:
– Spiermassa ziet men nu als de meest nauwkeurige voorspelling van een lang leven. De onderliggende oorzaak van de spiermassa is ook de oorzaak van het herstel en verjongen van allerlei andere organen, waaronder je brein.
– Wat als je in 1 maand 5+ kg spiermassa zou kunnen aanmaken in een paar uur tijd?
Wat zou dat betekenen voor je brein, gewicht, spiermassa, vitaliteit, energie etc, etc.
Deze methode is eenvoudig uitvoerbaar en betekent niet dat je lang en zwaar hoeft te trainen.

Fitness, Athlete, Workout, Exercise, Training, Fit